Online mixing (NED)

Het idee dat er tegenwoordig meer in the box (DAW) wordt gewerkt gaf mij de moed om ook online te starten met mixen.

Daarbij wil ik wel vertellen dat ik de muziek toch heel anders zie.
Ik zie muziek als een artistieke uiting van je gevoelens of een verhaal dat jij wil vertellen.

Ik heb ook niet de luxe om een ruimte te hebben die akoestisch bewerkt is of de beste plugins / hardware aan te schaffen.
Wat ik wel heb  is de manier waarop ik mix en de toevoeging kan geven aan jouw audio track. Natuurlijk is dit ook een persoonlijke smaak die jij mooi vindt.

DAW: Fruity Loops 12
Audio Interface: Focusscarlett 18i20
Monitors: Genelecs 8020 CPM en KRK Rokit 8 G3 + Subwoofer KRK 10S
Mixer: Soundcraft EFX8
Plugins: Standard Fruity loops plugins

UAD (Universal audio) – 1176LN, 1176SE, Fairchild 660 compressor , Fairchild 670 compressor, Neve 1073 Preamp, Precision Limiter, Precision Multiband, Precision EQ, Pultec EQP-1A, Pultec Pro EQ, Realverb Pro, Teletronix LA-2A Levelling Amplifier.

Hoe gaat het in zijn werk ?

Je stuurt jouw audio track op met alle losse wave file’s.
Eventueel met een voorbeeld mix en of een referentie track.
Wanneer ik jouw e-mail heb ontvangen met de audio tracks zal ik een bevestigings e-mail met extra informatie opsturen.

Wanneer de mix klaar is zal ik een 24BIT wave file opsturen. Dan kun je rustig op je eigen gemak thuis of waar je ook bent de mix beluisteren.

Let op: Ik doe niet aan mastering omdat het mixen een andere taak is. De technieken van een mastering is ook heel anders dan die van een mixing engineer. Het is ook verstandiger om het door iemand anders te laten masteren omdat die weer heel anders luisterd naar de mix. Ik heb natuurlijk al een aantal keer jouw mix gehoord.

Kosten ?
De meeste mix engineers geven een vast bedrag aan. Mijn filosofie zoals ik hierboven beschrijf: Ik zie muziek als een artistieke uiting van jouw gevoelens of een verhaal dat jij wil vertellen, heeft mij tot het volgende gebracht.

Donatie,
Jij bepaalt hoeveel je wil betalen voor mijn mixsage.
Het is ook mogelijk dat je niks doneert. Ik zou het wel op prijs stellen als je mijn naam benoemt in de beschrijving van jouw project.

Let op: Er zal geen bespreek datum mogelijk zijn omdat ik het op donatie basis doe.
Zie Status Mixing.

Voor vragen of informatie: jomellemusic@gmail.com