Vision of the Garden

Wat is het verhaal achter de titel. In wat voor gedachten en filosofie ben ik dit nummer gaan maken.

In deze blog post ga ik het proberen uit te leggen.

Op dit moment weten we allemaal wat er afspeelt in de buitenwereld. Een ongewone situatie die voor vele een breuk is op het werk of je dagelijkse routine. De routine is verbroken en je probeert je aan te passen aan de situatie. Dagelijks krijg je te horen hoeveel meer besmettingen er bij zijn gekomen. Hoeveel meer regels we ons aan moeten houden.

Overvloed aan informatie en je onderbewust zijn wordt er misschien ook mee aangetast. We laten andere onderwerpen vervallen. Die net zo belangrijk kunnen zijn.

Je kan ze benoemen, er over nadenken. Misschien wel een bijdrage leveren. Nu heb ik je misschien in een gedachten gebracht waar je nu wel genoeg van hebt gehad.

Rust voor je zelf, waar vind je dat nog. Thuis op de bank ? Achter je computer ?

Stel je zelf voor om in een natuurgebied te zitten. Een natuurgebied waar alles in de bloei staat. De wind door je haren, berg toppen met sneeuw. En een vleugje fantasie dat er zwevende bergen met gras, bomen en bloemen er op groeien.

UE4 remake Nagrand World of Warcraft

Een denkbeeldig beeld wat voor mij rust geeft en ruimte om weer fris na te denken. Doordit kwam ik ook op een geheugen momentje.

De natuur is onze apotheek en medische oplossing voor ziektes en andere aandoeningen. Dit heb ik een keer gehoord bij een programma van Discovery of National Geographic.

De invloeden en gedachten hebben er voor gezorgt dat ik het nummer baseer op vraag-en-antwoord principe. De eerste melodie die je aan het begin hoort is de vraag. De tweede keer dat je hem hoort (meteen na de vraag) is het antwoord zachter. (Gefilterd)

Na de eerste break hoor je hetzelfde. Alleen het antwoord is anders. Het geluid daarvan is duidelijker en ruiger. De atmosfeer mocht helder en licht aanhoren.

De rest van de geluiden heb ik aangepast zodat ze elkaar kunnen ondersteunen. Beweegbaar en articulatie kan creëren om dynamic te geven.

Te luisteren op: