Hersenen in een social “media” matrix

De afgelopen maanden door het corona begin ik me sterk af te vragen of de wereld nog wel klaar is voor het internet. Dit is een hele rare introductie maar ik zie bepaalde bewegingen die me toch wel heel erg lijken op een conspiracy. Ja dit is zo’n bericht die in halve geheim taal getypt wordt.

Het valt me op dat mensen zich nu meer op het internet bewegen dan in de werkelijkheid. Opgesloten in je eigen huis. Afstand houden en voornamelijk alleen zijn.

Brengt dit dan ook gevolgen die we misschien niet hadden kunnen zien aankomen ?
Sociaal zijn is dan ook een kenmerk van de mens die we graag er in zouden willen houden. Of zou de computer ons al aansturen om deze eigenschappen van de mensen te herprogrammeren ?

Hoe meer ik op social media zit, hoe meer ik me analytisch opstel bij elk bericht dat negatief of postief is. Je hersenen laten weten om er toch eens anders over na te denken.
Begrijp me niet verkeerd, je onderbewustzijn is ook een groot factor die daar in mee speelt.

Is de mens nu bezig met zijn eigen ondergang of hebben we een verandering nodig ?
Ze hebben het altijd over ups and downs. Gaan we nu omhoog of juist naar beneden ?
Voor de meeste zal dit een down zijn. Maar voor wie is de up dan ?

Eindeloos scrollen met je rechter of linkerduim. Plaatjes, nieuws, postief, negatief, tutorials, videos, videos…
De invloed van een video doet veel bij een mens. Emotie waar soms actie – reactie ontstaat. Het is alsof je al herprogrammeerd bent om daar op te reageren. Heeft een film of serie zoveel invloed of gaan we het onderscheiden en misleiden ?

Hoe meer Cookies je eet hoe meer je zal groeien, totdat je niet meer kan bewegen en je de mogelijkheid geven om gecontroleerd te worden voor je gezondheid. Terwijl je daar zit, krijg je vanzelf de juiste suggesties om je gezondheid te verbeteren. Voorgeprogrammeerd door je eigen keuzes, die je in het verleden hebt gemaakt. En elke keer veranderd toch je algemene internet (A.I) beweging beetje bij beetje.

Nu denk je, ik heb wel de link zelf geopend van deze blog. Heeft de titel dan je intresse gewekt of is het je opgelegd ? Of was je gewoon eindeloos aan het scrollen ?

Als je wil weten waarom ik dit bepaald onderwerp blog heb getypt. Stuur me een berichtje via welke social media je ook hebt.
Of stap even weg van je telefoon / computer en denk er rustig over na en houdt het antwoord voor je zelf. Dit geeft je zelf misschien rust en kan je weer met een frisse blik naar de Social Media (Matrix) kijken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.